Udvalgte virksomheder
BIG AART Architects Rørbæk og Møller Arkitekter
JJW Arkitekter Henning Larsen DEM Danish Energy Management
COWI MOE OBH-Gruppen A/S Rådgivende ingeniører
Vil du også være en af dem der bruger Glasshouse?

...eller vil du se, hvad du kan gøre med Glasshouse? Så klik her
Du kan også læse mere om, hvordan du kommer videre med Glasshouse her.

Dansk Energi Management lukker entreprenørernes smuthuller

Glasshouse giver gevinster i kvalitetssikringen af det enkelte byggeprojekt, men den helt store jackpot ligger i mulighederne på tværs af projekter. Derfor har Dansk Energi Management nu igangsat en national implementering af softwaren.

"Risikoen for at glemme enheder i et projekt er kæmpestor, og det udnytter entreprenørerne. Det skal vi helt undgå. Glasshouse er en vigtig brik i at undgå fejl og mangler i projektet - og dermed ekstraregninger og voldgiftssager" fortæller Peter Thorseng fra Dansk Energi Management om rationalet for at bruge Glasshouse.

 

Successen med de første Glasshouse-projekter på København-kontoret bliver nu fulgt op med implementering på Dansk Energi Managements kontorer i Aarhus og Sønderborg.

"Med Glasshouse vil vi implementere en firmastandard på beskrivelses-, tilbudsliste- og bygningsdelsjournaldelen - der ligger en kæmpe tidsmæssig gevinst, og det giver et ensartet udtryk mod vores samarbejdspartnere" uddyber Peter Thorseng, som også fremhæver muligheden for dels at gemme beskrivelser og dels at vidensdele og lære af hinanden fra projekt til projekt.

En stak software-licenser giver ikke i sig selv gevinster, derfor har Dansk Energi Management lagt vægt på et tæt samarbejde med 3dbyggeri danmark, som står bag Glasshouse, omkring implementeringen. Formålet med opstartssupporten er dels regulær brugerundervisning, løbende support og ikke mindst fastlæggelse af de nye workflows, som skal muliggøre de fulde tidsmæssige gevinster.

Brian Hurup-Felby fra Dansk Energi Management uddyber at "Glasshouse har givet os en anden måde at tænke på ved projektopstart. Hvad skal resultatet være? Hvilke dokumenter skal vi have? Hvordan skal det struktureres?". Han oplever, at teamet er bedre til at være på forkant i projekteringen, fordi Glasshouse giver overblik og skaber rutine i, hvor opmærksomheden skal fokuseres.

Læs mere
DEM Danish Energy Management

30% effektivisering er ikke nok for MOE

Selvom MOE siden 2003 har effektiviseret projekteringsarbejdet med små 30%, hviler man ikke på laurbærene. MOE forventer derimod at effektivisere mindst lige så meget de kommende 15 år for at holde sig konkurrencedygtig i et marked, hvor byggepriserne forventes at stige mens købekraften stagnerer.

"Vi kan lige så godt øve os nu og være foran konjunkturerne" forklarer Per Beyer Christensen, som er forretningsansvarlig hos MOE. Han mener, at størstedelen af effektiviseringerne kan henføres til implementeringen af BIM, hvor fokus har været på at gøre I'et i BIM så stort som muligt og bruge modellerne til meget mere end at tegne.

 

I den kontinuerlige optimering af projekteringsarbejdet bruger MOE de store projekter til bære udviklingen, fordi her er tid og luft til at teste nye tiltag. Udvidelsen af shoppingcentret Fisketorvet i København er et af de projekter, hvor MOE tester nye tiltag

Et af de nye tiltag har været at opgradere 2D-materiale til 3D-materiale udelukkende ved hjælp af software. Normalt bruger MOE modelørernes manuelle timer til dette. "Det er første skridt mod computer-genereret design" uddyber Per Beyer Christensen begejstret.

En anden udfordring ved Fisketorvet-projektet er, at der på grund af mange fagentrepriser forventes 150-200 udbud i projektperioden. Per Beyer Christensen forklarer at "der er hverken økonomi eller tid til at varetage disse udbud med de vanlige Excel-metoder - så vi er tvunget til at gøre det smartere og optimere denne del af projektet".

MOE har valgt Glasshouse-softwaren til at adressere udbuds-udfordringen og forventningerne til Glasshouse-implementeringen er et mere effektivt forløb omkring udbudene med færre mandetimer og et bedre produkt.

Ved at arbejde målrettet med de timetunge beskrivelser og tilbudslister til udbuddene, forventer Per Beyer Christensen at spare to årsværk, hvoraf et årsværk kan henføres direkte til effektivisering ved hjælp af Glasshouse.

Læs mere
MOE

DET SIGER BRUGERNE OM GLASSHOUSE

Risikoen for at glemme enheder i et projekt er kæmpestor, og det udnytter entreprenørerne. Det skal vi helt undgå. Glasshouse er en vigtig brik i at undgå fejl

 

og mangler i projektet - og dermed ekstraregninger og voldgiftssager.

Glasshouse giver os et sted at gemme beskrivelser, men også et sted, hvor vi kan vidensdele og lære af hinanden.

Med Glasshouse vil vi implementere en firmastandard på beskrivelses-, tilbudsliste- og bygningsdelsjournaldelen - der ligger en kæmpe tidsmæssig gevinst, og det giver et ensartet udtryk mod vores samarbejdspartnere.

En anden udfordring ligger i kravene til en gennemgående konsistens mellem model, beskrivelser og tilbudslister - i den konsistenskontrol er Glasshouse en stor fordel.

Glasshouse sparer tid ved at fjerne manuelle processer, men kvalitetssikringen er den helt klare fordel.

Læs mere
thumb Peter Thorseng
Vice President – Scandinavia | Danish Energy Management

Vi har med stor succes brugt Glasshouse til at håndtere vores BIM-model i forbindelse med projekter, hvor der har været krav om udbud med mængder.

 

Vi har oplevet høj faglighed og indsigt i vores problemstilling, og super support.

Læs mere
thumb Jesper Pildal
IT-chef | JJW Arkitekter

Den helt store fordel ved Glasshouse er koblingen mellem bygningsdele fra modellen og den enkelte beskrivelse. Vi bruger det som løbende

 

kvalitetssikring. Jeg kan helt klart se fordelen i at gøre det sådan her, når det gælder 3D-projektering.

Glasshouse giver os overblik. Vi er blevet mere bevidste om, hvad vi skal se efter - og bedre til at være på forkant.

Glasshouse har givet os en anden måde at tænke på ved projektopstart. Hvad skal resultatet være? Hvilke dokumenter skal vi have? Hvordan skal det struktureres?

Jeg ser store muligheder for at fjerne manuelle processer med Glasshouse. Glasshouse er en oplagt mulighed for at lave en firmastandard for opstart af projekter.

Læs mere
thumb Brian Hurup-Feldby
Technical Advisor | Danish Energy Management

REFERENCEPROJEKTER
OPTIMERET MED GLASSHOUSE

JJW Arkitekter
FISKETORVET, UDVIDELSE

Udvidelse af shoppingcenter, samt integration af Metro-station og forskønnelse af eksisterende faciliteter

MOE Rådgivende Ingeniører
Danish Energy Management
POSTGRUNDEN, KØBENHAVN

Udvikling af nyt byrum på den gamle postgrund ved Københavns Hovedbanegård

COWI
JJW Arkitekter
VRO, KØBENHAVNS UNIVERSITET

Nyopførelse af sektionsbygning for Veterinær Reproduktion og Obstetrik (VRO) på Københavns Universitet

JJW Arkitekter
Danish Energy Management
FRIHEDSMUSEET

Det nye Frihedsmuseum opføres hvor det gamle nedbrændte i 2013

Danish Energy Management